Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: napokon ključevi prvim stanarima novog studentskog smještaja

20.09.2016.

14:59

Autor: Saša vuksan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom useljenja prvih studenata u nove paviljone na trsatskom Kampusu danas su oni svečano otvoreni. Završetkom prve faze projekta u tri paviljona osiguran je smještaj za još 754 studenta. Cijena: trećinu veća od smještaja na Turniću, ali pola ekonomske.

Završetkom prve faze projekta, vrijednom oko 179 milijuna kuna i financiranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u kampusu na Trsatu osiguran je smještaj za još 754 studenta.

Cijena će za studente biti 532 kune, studenti slabijeg imovinskog statusa mogu koristiti popuste od 6, 12 ili 18 posto, a takvih će biti polovica korisnika. Smještaj u kampusu košta trećinu više od smještaja u starom Domu Ivana Gorana Kovačića, ali je to, tvrdi rektor Pero Lučin i dalje samo pola ekonomske cijene.

I standard smještaja je puno veći, a nisu to samo bolji kreveti i ljepše sobe, tvrdi rektor te najavljuje da bi svi nedostaci trebali biti otklonjeni do kraja idućeg tjedna.

Sobe su već koristili studenti sportaši sudionici Europskih sveučilišnih igara, a prve stalne stanare pozdravili su i ravnatelj studentskog centra Dinko Jurjević, župan PGŽ Zlatko Komadina i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Obersnel je istaknuo da je grad do sada, na razne načine, u kampus uložio 133 milijuna kuna, jer samo uz takvu sinergiju grad i sveučilište se mogu razvijati. Poslušajte dio atmosfere s današnje svečanosti:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.