Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka Nautic Show četvrti put u riječkoj luci

23.09.2016.

16:38

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Četvrti "Rijeka Nautic Show", na kojemu plovila, opremu i druge proizvode i usluge predstavlja oko 70 izlagača, od kojih brodograditelji predstavljaju više od 40 plovila, otvoren je za posjetioce u petak u riječkoj luci.

Sajam će trajati do 25. rujna, a kako navode organizatori iz Zajednice tehničke kulture Rijeka, poseban poticaj daje se malim brodograditeljima koji su usprkos teškoćama uspjeli opstati na zahtjevnom tržištu. Veći dio plovila izložen je u moru, dio na kopnu, a premijerno će biti predstavljene brodice NORAK 600 pulske tvrtke Calafatus i KODA 880 slovenske tvrtke Planet Marine.

Rijeka će tijekom sajma prvi put biti domaćin ribolovnom natjecanju Big Om, koje inače tradicionalno počinje u matičnoj luci Omišalj. Organizatori iz Kluba za sportski ribolov na moru Big Om iz Omišlja najavili su da će u rujnu biti najbolje vrijeme za lov na tune na Kvarneru, pa će se posjetitelji moći upoznati s načinom lova na tu veliku ribu.

Najavljena je sjednica Udruženja male brodogradnje na botelu Marina, pokazna vježba rada pomorskih snaga Županijskog operativnog centra kod iznenadnih intervencija u sprječavanju i ograničavanju onečišćenja mora i morskog okoliša te razgledavanje brodova pomorske policije.

Udruga za promicanje jedrenja Morska vila organizira prodajnu izložbu slika s motivima jedrilica i jedrenja, kako bi se prikupio novac za sufinanciranje pothvata riječkih jedriličara Slobodana Velikića i Vedrana Kabalina, koji kao dio svjetski poznate jedriličarske regate za samce Mini Transat 2017., žele preploviti Atlantski ocean.

Posjetitelji će moći obići gusarski brod Korsaro i ophodni brod Hrvatske ratne mornarice Hrvatska Kostajnica, a najavljena su i predavanja o moru i jedrenju te niz glazbenih i gastronomskih događanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.