Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: nova opločenja štite podnožje i korijenje gradskih stabala

14.04.2017.

14:20

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Komunalno društvo "Čistoća" i Grad Rijeka proveli su zaštitu stabala na - za sada probnome - platou u središtu grada, primjenom nove tehnologije koja se koristi u mnogim europskim gradovima. Pokaže li se dobrim, primijenit će se i u drugim dijelovima Rijeke.

Jasna Kukuljan je diplomirana sanitarna inženjerka, na poslijediplomskom doktorskom studiju zdravstvenog i ekološkog inženjerstva na Medicinskom fakultetu u Rijeci. U "Čistoći" je od 2007. godine. Radila je kao tehnologinja za postupanje s otpadom te tehnologinja zaštite okoliša i gospodarenja otpadom. Od 2014. pomoćnica direktora Bojana Jurdane. Nakon njegove ostavke bila je vršiteljica dužnosti, a 7. travnja, nakon natječaja, postaje direktorica.

Za stabla koja rastu u prostoru ograničenome gradskim opločenjima, na Trgu Republike Hrvatske, postavljena je zaštita koja se ne vidi kao fizička prepreka, a podnožje stabla štiti od onečišćenja te oštećenja korijena, kaže direktorica "Čistoće" Jasna Kukuljan.

Inače, prošao je prvi radni tjedan otkako je Skupština Komunalnog društva "Čistoća" dosadašnju vršiteljicu dužnosti Jasnu Kukuljan, nakon javnog natječaja, na četiri godine imenovala direktoricom. Nakon preuzimanja dužnosti započela je reorganizaciju rada na terenu. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.