Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: osnovan Zimski stožer, ulice podijeljene u tri razine prioriteta

12.11.2018.

13:32

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Osnovan je Zimski stožer Grada Rijeke te usvojen operativni program održavanja nerazvrstanih cesta i javno-prometnih površina u zimskim uvjetima za sezonu 2018./19. Ulice su razvrstane u tri prioriteta, pa tako i njihovo čišćenje.

Kolnike čisti poduzeće Ceste Rijeka i za to će se izdvojiti tri milijuna i 700 tisuća kuna. Čistoća čisti pješačke površine, svi građani ispred svojih kuća i poslovnih prostora, a isto su dužne i pojedine ustanove.

Čišćenje kolnika u ulicama trećeg prioriteta mora se obaviti u roku od 48 sati nakon što prestane padati snijeg, u drugom nakon 24 sata od prestanka padalina, a u prvom od 8 do 12 sati nakon što prestane padati snijeg. Popis ulica razvrstanih prema prioritetu, možete pronaći ovdje.

Da bi kolnik bio prohodan, prema zakonskim propisima, na njemu smije biti tri do pet centimetara ugaženog snijega i omogućen promet vozilima sa zimskom opremom, rekla je pročelnica gradskog Odjela za komunalni sustav Irena Miličević i naglasila kako prohodnost cesta ne podrazumijeva da cesta mora biti očišćena do samog asfalta. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.