Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka ostaje grad zdravlja Svjetske zdravstvene organizacije

05.11.2015.

12:26

Autor: Stanko Čulina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odlukom Svjetske zdravstvene organizacije, Rijeka i u šestoj fazi ostaje jedan od njihovih projektnih gradova zdravlja .To je veliko priznanje, kao i nagrada Europske komisije koju je dobio gradski elektronski socijalni kalkulator za uključenje građana u socijalne programe.

Pohvalio se tim dobrim vijestima gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na konferenciji za novinare. Pohvale zaslužuje i startup inkubator sa 63 tima, od kojih su neki izišli na međunarodno tržište.

Ipak, ponajviše se govorilo o uređenju prometnica. Tako će se do kraja godine otvoriti dio nove prometnice od čvora Rujevica do čvora Štefani, čvor Orehovica prema Trsatu, a uskoro kreće i obnova Krešimirove te Adamićeve ulice, kao i novi režim parkiranja u Ulici Dolac.

Zbog izbora, Riva će se dobiti završni asfaltni sloj druge nedjelje, a 6. siječnja kreće druga faza obnove Rive od zgrade Transadrije do Mrtvoga kanala, najavio je gradonačelnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.