Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: otvorena nova ambulanta za kvalitetniji rad s onkološkim bolesnicima

03.10.2022.

12:13

Autor: Neva Funčić

Ivana Mikolašević sa suradnicima pred novom ambulantom

Ivana Mikolašević sa suradnicima pred novom ambulantom

Foto: - / KBC Rijeka

U KBC-u Rijeka, od ponedjeljka 3. listopada, na Klinici za radioterapiju i onkologiju počela je raditi nova Ambulanta za suradne djelatnosti. Multidisciplinarna ambulanta omogućit će onkološkim pacijentima da na jednom mjestu obave više specijalističkih pregleda.

Početkom rada nove ambulante za onkološke pacijente riječki KBC obilježava Dan ružičaste vrpce, koji je inače prve subote u listopadu, a kojim se upozorava na važnost ranog otkrivanja raka dojke kako bi se povećao broj izlječenja. 


"Jedan od najvećih sadašnjih fokusa Klinike za radioterapiju i onkologiju je poboljšanje kvalitete života i uvjeta liječenja onkoloških bolesnika. Sukladno navedenom, Klinika za radioterapiju i onkologiju trenutno radi na više projekata koji za cilj imaju upravo navedeno", ističe v.d. predstojnice Klinike dr. Ivana Mikolašević


Otvaranje Ambulante za suradne djelatnosti Klinika za radioterapiju i onkologiju ostvarila je u suradnji s Klinikom za anesteziologiju i reanimatologiju (dr. Alen Protić, dr. Vlasta Orlić i suradnici), Zavodom za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju (Ivana Rede, prof.) i Zavodom za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu (dr. Tea Schnurrer Luke Vrbanić i suradnici).


Takvim pristupom onkološki bolesnici više neće morati odlaziti na druge klinike i na lokalitet Sušak nego će sveobuhvatnu skrb dobiti u prostorima Klinike za radioterapiju i onkologiju. Multidisciplinarna ambulanta je prvi u nizu projekata koje Klinika za onkologiju planira realizirati u tekućem periodu.


Poslušajte izjavu dr. Mikolašević:

Mikolašević o novoj ambulanti za onkološke pacijente

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.