Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka outdoor: "Staza uz Rečinu" nedjeljna je ruta hodača

18.05.2023.

11:25

Autor: Radio Rijeka

Staza uz Rječinu (iz zimske šetnje)

Staza uz Rječinu (iz zimske šetnje)

Foto: PR / Radio Rijeka

 U nedjelju slijedi nastavak atraktivnog programa nordijskog hodanja "Rijeka Outdoor", kojeg Turistička zajednica Grada Rijeke organizira u suradnji s Nordic Walking Team Opatija te KŠR Gorovo.

Protekle dvije nedjelje protekle su u hodanju atraktivnim stazama, a naredne nedjelje slijedi hodanje stazom koja će svakako biti još atraktivnija i poželjnija ljubiteljima ove aktivnosti u prirodi. 


Nakon hodanja "Industrijskom Rijekom" te "Stazom lovora i mora", u nedjelju 21. svibnja, s početkom u 9:00 sati, i to okupivši se na riječkom Mololongu (kod Terminala) sudionici će krenuti "Stazom uz Rečinu" na potezu: Mololongo – Hartera – šetnica uz Rečinu – mlin Žakalj – šetnica uz Rečinu – Trsat (Gradina) - Mololongo. 


Organizatori su ovoga puta pripremili zahtjevnu stazu dužine 10 km, uz predviđeno trajanje hoda od 3,15 sati. 


Radi se o izuzetno atraktivnoj stazi u prirodi, stazi koja otkriva brojne ljepote Rijeke i njene okolice. 


Organizator je za sve sudionike programa osigurao štapove za hodanje, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. 


Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, a u slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo izmjene rute ili odgode programa. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na licu mjesta – na Mololongu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.