Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka pamti Vukovar: dvije kolone, zajednička molitva, 26 baklji

15.11.2017.

10:33

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka i ove godine obilježava Dan sjećanja na Vukovar. Danas u 19 sati, u Svečanoj dvorani dr. Izidora Kršnjavija u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji, počinje akademija na kojoj će sudjelovati vukovarski branitelji, pripadnici 1. gardijske brigade Tigrova, a zatim kreće mimohod građana.

U 20 sati prema središtu grada polaze dvije kolone, predvođene braniteljima i pripadnicima Armade – jedna kolona kreće sa zapadnoga dijela grada, iz Vukovarske ulice, od Murala Vukovara, a druga s istočnoga dijela Rijeke, iz Sušačke gimnazije. 

Dvije kolone spojit će se na Mostu branitelja, gdje će u 20:30 sati kancelar Riječke nadbiskupije mons. Nikola Imbrišak predvoditi molitvu za sve poginule heroje, dok će Armada, u povodu 26. godišnjice okupacije Vukovara, zapaliti 26 baklji. Poslušajte izjavu organizatora i starješine Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije Marina Miletića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.