Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: počeli radovi na najvećem vodno-gospodarskom projektu u Hrvatskoj

16.12.2021.

14:16

Autor: Josip Krmpotić

Službeni početak radova vrijednih gotovo milijardu i 800 tisuća kuna

Službeni početak radova vrijednih gotovo milijardu i 800 tisuća kuna

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Na zapadnom dijelu Rijeke počeli su radovi na najvećem vodno-gospodarskom projektu u Hrvatskoj, drugom po vrijednosti nakon Pelješkog mosta. Kapitalni projekt vrijedan je milijardu 761 milijun kuna, a 71 posto iznosa pokriveno je sredstvima EU. Za Rijeku, ali i gradski prsten, to je komunlani projekt stoljeća i predstavlja renesansu vodno-komunalnoga standarda.

Na gradilištu Martinkovac Kantrida počeli su radovi na sustavu javne odvodnje tijekom kojih bi slovenski graditeljski konzorcij, tvrtke Godina i Inka ing, u roku od tri godine trebale izgraditi 13,5 kilometara cjevovoda i rekonstruirati skoro sedam kilometara javnog vodovoda.

Područje obuhvata radova

Područje obuhvata radova

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Već u prvom kvartalu 2022. godine krenut će i radovi na području Viškova vrijedni 227 milijuna kuna. Ti će radovi trajati pet godina i bit će izgrađeno više od 40 kilometara kanalizacijske mreže, ali i više od 20 kilometara novog vodoopskrbnog sustava, što je daleko najveća investicija u komunalnu infrastrukturu od nastanka Općine Viškovo, područja s više od deset tisuća žitelja.


Poslušajte što smo zabilježili na gradilištu:

Počeli radovi na najvećem vodno-gospodarskom projektu u Hrvatskoj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.