Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: počinje sezona grijanja

05.11.2018.

08:53

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Foto: - / -

Energo danas počinje sezonu grijanja. Tijekom dana postupno će se uključivati grijanje u objektima priključenim na toplinski sustav grada Rijeke. To znači da riječke toplane prelaze na zimski način rada.

Zgrade koje radi relativno visokih temperatura zraka još ne žele započeti grijanje mogu samostalno odlučiti da podstanice u zgradama ostanu isključene te da sa grijanjem krenu kada se za to sustanari zgrade odluče.

Zbog povećanog broja upita korisnika tijekom prošloga tjedna, vlage u zraku te nižih temperatura u večernjim satima, postupno će se pokrenuti grijanje u objektima priključenima na Energov distributivni sustav.

Iz Energa podsjećaju da u zimskom načinu rada toplinski sustavi Gornja Vežica, Vojak, Škurinje, Kozala, Zamet i Podmurvice rade u 24-satnom režimu.

Zgrade na tim sustavima mogu samostalno odabrati vrijeme dnevnog i noćnog grijanja (npr. 5:00-24:00, 6:00-23:30 ili bilo koja druga željena kombinacija) te neovisno o grijanju režim grijanja tople vode (npr. topla voda tijekom 24-sata, početak grijanja tople vode u 5:00 itd.).

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Energu na besplatni info-telefon 0800 353 040.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.