Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: pomaknuta granica najviše lipanjske temperature

28.06.2022.

20:42

Autor: Tatjana Sandalj

Na riječkom Korzu birali smo hladovinu

Na riječkom Korzu birali smo hladovinu

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Državni hidrometeorološki zavod objavio je maksimalne temperature izmjerene 28. lipnja - u Rijeci je maksimalna temperatura dosegnula 38,4°C! To znači da je srušen dosadašnji lipanjski rekord zabilježen 12. lipnja 2003. godine, a bio je 36,7°C.

Državni hidrometeorološki zavod navodi maksimalne temperature zraka očitane na maksimalnom termometru u meteorološkoj kućici koja se nalazi dva metra iznad tla, a odnose se na razdoblje od 6 do 18 sati na dan očitanja. Upozoravaju da minimalne, odnosno maksimalne temperature zraka služe u sinoptičke i prognostičke operativne svrhe i mogu se razlikovati od vrijednosti u bazi klimatoloških podataka.


Minimalna riječka temperatura izmjerena 28. lipnja bila je 24,3°C.


U Crikvenici je temperatura mora dosegnula 28,1°C. 


U uobičajenom terminu za prognozu vremena u programu Radio Rijeke, meteorologinja DHZ Pomorske meteorološke službe Rijeka Danijela Vlašić podsjetila nas je da je ovo drugi najtopliji lipanj od kada se provode mjerenja u Rijeci. 


Sa sjevera Afrike i dalje nam stiže vruć zrak, ali ponegdje razvoj oblaka mogu donijeti kišu ili pljusak s grmljavinom i blago osvježenje. Prognozu poslušajte OVDJE ili pročitajte OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.