Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka postala dio globalne inicijative za smanjenje broja beskućnika

03.12.2018.

15:25

Autor: Iva Pavletić Crnić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Globalna inicijativa "Mjesto koje zovemo dom", usmjerena radikalnom smanjenu broja beskućnika, provodi se i u Rijeci, koja je tako jedan od 12 svjetskih gradova uključenih u ovu plemenitu inicijativu.

Tim povodom danas je u Rijeci Louise Casey podijelila iskustvo svog uspješnog rada za vladu Velike Britanije u rješavanju ključnih socijalnih problema. 

Tijekom posljednjih 17 godina je Casey, koja nosi počasnu titulu britanske dame, bila ključni čimbenik znatnih društvenih promjena. Ove promjene utemeljene su na njezinom iskustvu u vođenju britanske karitativne organizacije usmjerene beskućnicima. Zahvaljujući njezinom zauzimanju i idejama, u Engleskoj je broj beskućnika smanjen za dvije trećine.

Louise Casey jedna je od pokretača Instituta za globalno beskućništvo, utemeljenog s ciljem rješavanja beskućništva na globalnoj razini, te je također članica upravnog odbora međunarodne karitativne organizacije Depaul, čiji predstavnici djeluju i u Rijeci, provodeći program u Kući utočišta, dnevnom centru za beskućnike. 

Poslušajte što nam je Louise Casey rekla nakon sastanka sa županom Zlatkom Komadinom:

Louise Casey (u sredini) danas u Primorsko-goranskoj županiji (Foto: Iva Pavletić Crnić / HRT - Radio Rijeka)

Louise Casey (u sredini) danas u Primorsko-goranskoj županiji (Foto: Iva Pavletić Crnić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.