Hrvatski radio

Radio Rijeka

Investicija za budućnost: potpisan ugovor o gradnji novog pročišćivača voda u Rijeci

28.12.2021.

12:52

Autor: Josip Krmpotić

Potpisan ugovor vrijedan je 523 milijuna kuna

Potpisan ugovor vrijedan je 523 milijuna kuna

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Potpisan je ugovor o izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Delti, vrijedan 523 milijuna kuna. Gradit će ga kineski konzorcij izvoditelja, a rok gradnje je četiri godine. Dio je to Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka teškog milijardu i 760 milijuna kuna, a obuhvaća gradnju i rekonstrukciju oko 217 km kanalizacije i 125 crpnih stanica.

Izvest će se i radovi na oko 100 km javne vodoospkrbe u gradovima Rijeci i Kastvu te općinama Viškovo, Čavle i Jelenje.


Ugovor su potpisali predstavnici KD Vodovod i kanalizacija i kineske zajednice ponuditelja, odnosno izvođača radova. Projekt se sufinancira iz Europske unije kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.


Ovakvi građevinski pothvati od nemjerljive su važnosti za reputaciju Hrvatske, a kineskim partnerima upućujem poziv da se još aktivnije uključe u poslove na europskom, pa tako i hrvatskom tržištu, rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić. Zadovoljstvo potpisom ugovora ne krije ni riječki gradonačelnik Marko Filipović. Poslušajte reportažni zapis:

Građevinski pothvat od nemjerljive važnosti za reputaciju Hrvatske

S potpisivanja ugovora u Palači šećera

S potpisivanja ugovora u Palači šećera

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.