Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: potpisan ugovor o gradnji spojne ceste luke s cestom 403

30.07.2021.

13:06

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Rijeci je nazočio potpisivanju nekoliko ugovora u Lučkoj upravi. Realizacija tih ugovora pridonijet će da Luka Rijeka postane vodeća luka na Mediteranu.

Posebno je važan ugovor o gradnji 695 metara duge spojne ceste, vrijedne nešto više od 32 milijuna kuna, koja će zaokružiti prometni prsten oko Rijeke. Spojna cesta vezala bi lučko područje s cestom 403 glavnim ulazom na novi Zagreb Deep Sea kontejnerski terminal.

U roku od 300 dana trebao bi je izgraditi GP Krk. A nakon toga ostaje izgraditi još kilometar i 200 metara dodatka, kaže ministar Oleg Butković zadovoljan ulaganjima u riječki lučki prsten.

Infrastrukturno Luka Rijeka i Lučka uprava Rijeka bilježe velike investicije, a time ćemo doći do krajnjeg cilja, da se vrlo brzo približimo milijuntom kontejneru u Luci Rijeka, čime bismo prerasli luku Kopar, istaknuo je Butković.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović izgradnjom nove prometnice očekuje rasterećenje cijele mreže prometnica u zapadnom dijelu Rijeke. Naime, velika prednost nove spojne ceste je što više neće biti ulaska teškog teretnog prometa u središtu Rijeke, a od Žabice do zaobilaznice stizat će se za 3-5 minuta.

Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa očekuje potpisivanje koncesijskog ugovora s koncesionarom Zagrebačke obale u drugoj polovici rujna. Poslušajte:

Za riječku luku, vodeću na Mediteranu; pripremio Josip Krmpotić

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.