Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:47 / 11.08.2021.

Autor: HINA

Rijeka: Poziv darivateljima krvi

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Crveni križ Rijeka i Klinički bolnički centar Rijeka, zbog znatno smanjenih zaliha krvi, pozivaju građane, darivatelje krvi i one koji će to postati da daruju krv na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu u Rijeci. Nedostaje im krvnih grupa 0 pozitivna, A pozitivna i A negativna.

U Zavod se na darivanje krvi može doći 11. kolovoza od 8 do 19 sati, 12. kolovoza od 8 do 19 sati i u petak, 13. kolovoza od 8 do 15 sati.

Predsjednik Savjeta darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Ivo Vidotto ističe da su zalihe krvi u riječkom KBC-u niske tijekom cijelog ljeta. Osim povećane potražnje za krvlju, razlog nedostatka zaliha je i u manjem odazivu darivatelja tijekom ljeta, zbog godišnjih odmora, a i pandemija covida-19 je ostavila tragova, naveo je Vidotto.

Zbog toga se nastoji motivirati građane da daruju krv javnim pozivima i akcijama kao što je nedavno darivanje krvi u suradnji s Klubom navijača Armada na stadionu Kantrida, a uskoro se priprema još jedna akcija na Kantridi, rekao je Vidotto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.