Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka prvi grad Heroja iz susjedstva

16.06.2019.

09:06

Autor: HRT

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / -

Heroes nearby ili hrvatski Heroji iz susjedstva - mobilna je aplikacija koja povezuje ljude koji trebaju pomoć sa zajednicom lokalnih heroja - pojedinaca i organizacija spremnih pomoći. Riječ je o inovativnom projektu hrvatskog tima.

Krajnji je cilj projekta pomoći potrebitima putem socijalne mobilne inovacije.

Aplikacija potiče zajedništvo i humanost, a ujedno je praktična, jednostavna za korištenje, pažljivo dizajnirana i besplatna.

Roditelji i djeca, kronični pacijenti, nemoćni, žrtve nasilja - liječnici, policajci, vatrogasci, individualci spremni pomoći - heroji iz susjedstva: svi oni povezani su ovom jednostavnom aplikacijom. 

Grad Rijeka službeno je postao prvi grad Heroja - grad ljudi i organizacija koji su spremni pomoći jedni drugima. 

Već sada u Rijeci je registrirano tridesetak heroja što je velika dobrobit za zajednicu, no dobro bi bilo kada bi njihov broja narastao na tristotinjak "junaka" iz susjedstva. To bi značilo dobru pokrivenost šireg područja Rijeke. 

Dakle, budi heroj - susjed i priključi se mobilnoj aplikaciji - poziv je svim ljudima dobre volje. A svi oni koji misle da će im trebati pomoć, neka skinu mobilnu aplikaciju ili zamole nekoga da to učini na njihovom mobilnom aparatu. 

Više detalja o projektu, mobilnoj aplikaciji i otvorenom pozivu budućim Herojima može se pročitati na službenoj web stranici projekta Heroes Nerarby.

Mobilna aplikacija dostupna je na Google Playu i Apple Storeu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.