Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka puna turista: u tri dana uplovila tri američka kruzera

01.07.2019.

15:48

Autor: Albert Petrović

Veliki američki kruzer pristao je na kontejnerski terminal Brajdica (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Veliki američki kruzer pristao je na kontejnerski terminal Brajdica (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Neuobičajeno velik broj stranaca pretvorio je ovih dana Rijeku u pravu turističku Meku! Riječ je o putnicima s kruzera, mahom Amerikancima, koji su u zadnja tri dana na tri velika broda stigli u grad na Rječini.

U subotu je došao "Konigsdam", u nedjelju "Azamara", a posljednji je uplovio jutros - zove se "Celebrity Constellation" i nosi dvije tisuće putnika i tisuću članova posade.

"Rijeka je spremna iskoristiti prednosti svoga sjajnoga geografskog položaja: uz goste koji se odluče ostati u gradu i razgledati ga, imamo i jednodnevne izlete u Istru, Gorski kotar, otoke i Zagreb, i to sve nadohvat ruke", kaže Dino Matešić iz Turističke zajednice Grada Rijeke i naglašava kako u svakoj luci i trećina posade ima izlaz, pa i njih valja ubrojiti u one koji će vidjeti grad i potrošiti na kupovinu, zabavu i osvježenje.

"Ovo su sada Amerikanci, a 22. lipnja smo imali njemačke goste koji su bili oduševljeni, posebno jedrenjacima koji su toga dana isplovili", kaže Matešić. Prisjeća se kako prije pet godina u Rijeku uopće nisu uplovljavali kruzeri, a ove ih je godine najavljeno 26.

"Sezona je ravnomjerno raspoređena; u srpnju imamo još tri uplovljavanja, potom u kolovozu, i tako sve do studenoga, kad će upravo 'Celebrity Constellation' zatvoriti sezonu", najavljuje Matešić. Dakle, što se kruzera tiče, sezona tek počinje - poslušajte izjavu:

Matešić o kruzerima u Rijeci, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.