Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: Rujanski sajam predstavit će domaće OPG proizvođače

14.09.2018.

14:20

Autor: Neva Funčić

Proizvodi OPG-ova u fokusu (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Proizvodi OPG-ova u fokusu (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Riječki Korzo će od ponedjeljka zamirisati po domaćem siru, medu, mesnim delicijama, sokovima i likerima. Na sajmu će se, od 17. do 21. rujna, predstaviti autohtoni proizvodi primorsko-goranskih OPG-ova.

Rujanski sajam bit će svakodnevno otvoren od 9 do 17 sati, a predstavit će 16 proizvođača iz Primorsko-goranske županije.

Gost sajma je Hrvatski otočni proizvod, a dolazak su potvrdili Paška Sirana i Nedeljka Jurin s višestruko nagrađivanom prirodnom kozmetikom temeljenom na eko proizvodima s Pelješca, najavile su u prostoru "Kašetice" županijska pročelnica Melita Raukar i suradnica Centra za poljoprivredni razvoj Primorsko-goranske županije Teodora Cimaš.

Najviše je pčelara, ali sve su jači i vinari i maslinari, rekla je Raukar. Na Korzu će nastupiti PTO Frankulin s kravljim sirom, skutom i grobničkim sirom; Rikard Rovan Savelli s uporabnim i ukrasnim predmetima od papira; Buretić Bregi s mesnim delicijama; OPG Turina Kos, OPG Gostović Snježana , OPG Silvio Bertone, OPG Jasenka Vucić, OPG Robert Kos, svi s medom i pčelinjim proizvodima; OPG Mrkvička Anton s aronijom i džemovima od bobičastog voća; SUZA TB s likerima, rakijama i pčelinjim proizvodima; Mesnica Ružić Delnice s proizvodima od mesa divljači; OPG Magriž sa skutom i krčkim sirom, OPG Beljan sa čajem i sokom od mente; Socijalna zadruga Put s prirodnim sirupima, sokovima i džemovima; Lanalu s prirodnom kozmetikom i PZ Dolčina sa Starom Bakarskom vodicom.

Raukar je izvijestila kako je u tijeku preregistracija "Kašetice" od izložbenog u izložbeno-prodajni prostor. Svi osnivači, a to su PGŽ i 16 jedinica lokalne samouprave, potpisali su izmjenjeni ugovor te je nova registracija u postupku na Trgovačkom sudu, kako bi se autohtoni proizvodi u prostoru Centra autohtonih proizvoda "Kašetica primorsko-goranska" mogli i kupiti.

Sada uz "Kašeticu" nude i tržnicu jednom mjesečno te je Cimaš pozvala i na rujansku tržnicu u Krojačkoj ulici, 27. rujna, zadnjeg četvrtka u mjesecu. Poslušajte više:

Galerija
Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.