Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka se maskira u zimski sportski centar

01.02.2017.

14:13

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ove subote u Rijeci će biti snijeg do mora. Na Gatu Karoline Riječke već je postavljena rampa za deveti Carnival Snowboard Session. U tijeku su prijave sudionika Maškaranog auto-rallya Pariz-Bakar i kandidata za izbor princa i princeze karnevala.

Bez obzira na vremenske prilike i neprilike programi Riječkog karnevala odvijaju se prema najavljenom rasporedu. A to znači već ove subote daskanje na snijegu, s Učkom kao scenografskom pozadinom, od 13 do večernjih sati. Dvadesetak natjecatelja iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Hrvatske, ove godine i Nizozemske, u finalu će se natjecati iza 18:30.

Poziv svim ljudima dobre volje da je podijele darujući krv. Karnevalisti daruju krv u ponedjeljak 6. veljače u Domu Crvenog križa na Pećinama, od 14 do 18 sati. Karnevalske grupe još se prijavljuju, a i svi drugi mogu im se slobodno pridružiti.

Modrag Toskić iz Snowboard kluba Nine ističe da je novost 9. Carnival Snowboard Sessiona natjecanje najmlađih snowbordera čiji će se rezultati bodovati za kup Hrvatske. U pratećem programu je koncert splitskog benda "Kiša metaka" u klubu Palach, a ulaznice su već u prodaji. Snowboard film festival bit će održan u petak 3. veljače u Filodrammatici. 

U subotu 11. veljače vozit će se 26. maškarani rally Pariz-Bakar, prijave su u tijeku. Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka ističe da će se voziti rutom koju su obnovili o 25. obljetnici, a to znači da je u program uključeno više mjesta riječkog prstena: start u 10:05 s Pariza u Rijeci, zaustavljanje na Korzu, preko Svilna i Orehovice, zaustavljanje u Čavlima, preko Škrljeva do Kostrene, a onda i Bakra. 

Oktanski bal Autklub Rijeka organizira 17. siječnja, a kupnjom ulaznica sudionici pomažu prikupljanje sredstava za Prihvatilište za beskućnike Ruže sv. Franje.

Prvih trideset prijavljenih ulazi u konkurenciju za izbor princa i princeze riječkog karnevala što će u Tower centru biti održan u nedjelju 5. veljače. Male maškare mogu se prijaviti meilom, dostupan je na internetskoj stranici Centra.  Poslušajte izvješće s konferencije za novinare Riječkog karnevala:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.