Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka se sjeća Oluje: tuga, ponos, sreća i želja za mirom

05.08.2020.

11:59

Autor: Branka Malnar

Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Svečani mimohod zastava postrojbi sudionika Domovinskog rata centrom grada do Mosta hrvatskih branitelja, središnja je proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Rijeci.

Nakon mimohoda, u kojem su sudjelovali predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te članovi državnih, županijskih i gradskih izaslanstava, delegacije su položile vijence na spomenik branitelja, pročitana su imena 23 poginulih u Oluji iz Primorsko-goranske županije te povijesnica.

Izaslanstva Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke te predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položili su vijence i upalili svijeće u Aleji poginulih branitelja i uz Centralni križ gradskog groblja na Drenovi te na spomeniku na Mostu hrvatskih branitelja.

Pogledajte atmosferu s mimohoda koju je zabilježila Iva Črnjar Ivančan i poslušajte kako sudionici i članovi obitelji doživljavaju ovaj dan:

Rijeka se sjeća Oluje: tuga, ponos, sreća i želja za mirom; pripremila Branka Malnar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.