Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka slavi zaštitnika: blagdan sv. Vida

15.06.2022.

10:54

Autor: Neva Funčić

Rijeka

Rijeka

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Rijeka slavi Dan grada i blagdan sv. Vida. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u HNK Ivana pl. Zajca zaslužnim Riječanima dodijeljene su nagrade i priznanja. Istaknuto da je Rijeka otvoren grad s velikim razvojnim projektima, koji napreduju unatoč inflaciji i ratnom okruženju.

Dobitnici nagrada Grada Rijeke

Dobitnici nagrada Grada Rijeke

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Nagrada za životno djelo dodijeljena je akademiku Elsu Kuljaniću, a u njegovo ime primio ju je dekan Tehničkog fakulteta u Rijeci Duško Pavletić


Godišnje nagrade dodijeljene su Viniciju Lupisu, Ediju Jurkoviću, Vitomiru Maričiću i Martini Pavletić umjesto koje je nagradu primio Mate Lerga


Zlatne plakete Grb Grada Rijeke uručene su Aleksandri Matić, Aniji Škrobonji, za Veslački klub Jadran preuzeo ju je Ozren Trivić, a za Kulturno-umjetničko društvo Zametski koren Damir Ćiković.  


Riječki gradonačelnik Marko Filipović i predsjednik republike Zoran Milanović naglasili su razvojni zamah najveće hrvatske luke, a poslušajte i što su rekli nagrađeni:

Filipović i Milanović: Rijeka ide naprijed

Dobitnici nagrada Grada Rijeke

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.