Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka smanjuje prirez za jedan posto; produljen i rok za obnovu "Galeba"

30.11.2021.

14:00

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Grad Rijeka od prvog siječnja imat će za jedan posto manji prirez, a izmjenom odluke o zaduživanju Grada Rijeke, rok za obnovu broda Galeb produljen je do kraja iduće godine, do kada je produljen rok za korištenje 44 milijuna kuna kredita Zagrebačke banke.

Odluku o smanjenju prireza poreza na dohodak s 15 na 14 posto riječko Gradsko vijeće je prihvatilo s 24 glasa za, 2 protiv i 5 suzdržanih. Protiv su glasali vijećnici stanke Možemo, dok su suzdržani bili vijećnici liste Davora Štimca i Mosta.

Procjena je da će se prihod Grada Rijeke smanjiti za oko 4 milijuna kuna, a da će građanima s prosječnom bruto plaćom od 9.670 kuna godišnje neto ostajati 90 kuna više. Grad Rijeka će tako od prvog siječnja imati za jedan posto manji prirez, a gradonačelnik Marko Filipović je najavio da je to prvi korak prema smanjenju stope prireza na 10 posto do 2025. godine.

Izmjenom odluke o zaduživanju Grada Rijeke, rok za obnovu broda Galeb produljen je do kraja iduće godine. Ovoj odluci riječkog Gradskog vijeća je prethodila i burna rasprava, a gradonačelnik Marko Filipović je, uz uređenje muzejskog postava, za iduću godinu najavio i natječaj za zakup restorana i ljetnog kina na brodu.

Poslušajte gradonačelnika i vijećnika Akcije Mladih Vedrana Vivodu:

Filipović i Vivoda: Galeb će sljedeće godine biti završen, pripremila Neva Funčić

Foto prijenosa 5. sjednice Gradskog vijeća

Foto prijenosa 5. sjednice Gradskog vijeća

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.