Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka treći put najpametniji hrvatski grad!

14.12.2021.

15:05

Autor: HRT - Radio Rijeka

Rijeka

Rijeka

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Proglašenjem gradova dobitnika nagrada Smart i Eco City u zagrebačkom hotelu Westin danas je zaključen ovogodišnji, četvrti po redu izbor najboljih hrvatskih gradova u pametnim i zelenim rješenjima. Rijeka je odnijela čak treću titulu!

Rijeka se, pokazalo je Apsolonovo istraživanje, posebno ističe u rezultatima u području Dostupnost i kvaliteta e-Usluga građanima ali i u području Servisnih informacija i objedinjenih sustava plaćanja, koje obuhvaća dostupnost i kvalitetu servisnih informacija koje gradovi nude svojim stanovnicima te prisutnost i mogućnosti objedinjenih sustava plaćanja usluga društava i ustanova na području Grada Rijeke i šireg riječkog područja putem RCC portala.

Treći put dobivamo ovu nagradu što nas obvezuje da i dalje kao grad budemo predvodnik u razvijanju pametnih rješenja među hrvatskim gradovima.

pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željko Jurić

Gradonačelnike i predstavnike gradova koji su ušli u završnicu izbora za nagrade Smart city i Eco city pozdravili su glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić dok je članica Uprave Apsolona Mirjana Samardžić Novoselec naglasila kako su ove nagrade odličan pokazatelj promjena i noviteta nastalih uslijed aktivne participativne uključenosti građana u rad gradskih uprava i spremnosti investiranja gradova u inovativna rješenja.


Uz Rijeku, svojim su se rješenjima i rezultatima za finale izbora u kategoriji velikih gradova ove godine ponovo izborili Dubrovnik, Karlovac i Zagreb, a prvi put među pet najboljih našao se i Sisak.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.