Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka u 2023. dobiva: novu bolnicu, novu gradsku knjižnicu, cestu D403...

29.12.2022.

14:15

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Marko Filipović

Marko Filipović

Foto: Vijesti / HRT

U idućoj godini isčekuje se dovršetak i realizacija dugoočekivanih projekata na području Grada Rijeke vezanih za velike infrastrukturne projekte.

Rijeka će dobiti novu bolnicu, novu gradsku knjižnicu, cestu D 403, a započinju i radovi vezani kompleks Zapadna Žabica, odnosno novog autobusnog kolodvora. 


Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, gostujući u programu Radio Rijeke, istaknuo je kako mu je drago da i u idućoj godini Rijeka ostaje najveće gradilište u Hrvatskoj. 


„Očekuje se dovršetak gradnje ceste D 403 koja će značajno rasteretiti promet u zapadnom i centralnom dijelu grada. Spojit će Zagrebačku obalu sa čvorom Škurinje, rasteretiti i Zvonimirovu ulicu. Odmah zatim slijedi projektiranje čvora Škurinje, dva rotora za spoj s Osječkom ulicom, pred objavom je i nabava za čvor Orehovica, a projektira se i čvor Kozala”, rekao je Filipović. 


Pred prijavom je i projekt dvotračne pruge kroz Rijeku koja će intervenirat u javni gradski prijevoz, to je možda i moment koji najdulje čekamo a vezuje se uz projekt nizinske prugu prema Zagrebu. 


Nova gradska knjižnica trebala bi biti sredinom 2023. godine i u drugoj polovici godine očekuje se otvaranje i preseljenje više od 100 000 knjiga. 


Poslušajte što nam je rekao Gradonačelnik Filipović

Filipović o Rijeci u 2023.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.