Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: uskoro dostupna i studentska ambulanta na Kampusu

15.01.2019.

14:50

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Prostor buduće studentske ambulante, u Kampusu Sveučilišta u Rijeci, predan je Domu zdravlja Primorsko-goranske županije. Medicinski tim i opremu osigurat će Dom zdravlja, a Sveučilište je već potpuno uredilo 113 četvornih metara ambulante koja će znatno unaprijediti studentski standard.

Sveučilište u Rijeci ima preko 50 posto studenata koji dolaze iz drugih sredina i nemaju prebivalište u Rijeci, a samo u Kampusu živi više od 750 studenata. Njima je namijenjena ambulanta primarne zdravstvene zaštite. Istovremeno će, u istom prostoru, ambulanta obiteljske medicine biti dostupna i zaposlenicima Sveučilišta i građanima Rijeke.

Prostor je namijenski izgrađen prigodom gradnje studentskog Kampusa, a projekt preuzimanja je načinjen u skladu sa strogim uvjetima EU koji predviđaju besplatnu dostupnost zdravstvene zaštite studenata.

Ugovor o preuzimanju prostora, koji je potpuno instalacijama i namještajem opremilo Sveučilište u Rijeci, za Dom zdravlja je preduvjet da od Ministarstva zdravstva zatraže sve potrebne dozvole, kako bi potpuno opremljena ambulanta za dva mjeseca, znači krajem ožujka, počela s radom.

Poslušajte što su na primopredaji rekli zamjenica župana Marina Medarić, ravnatelj Doma zdravlja Vladimir Mozetič, rektorica Snježana Prijić Samaržija, prorektor Alen Ružič te predsjednica Studentskog zbora Pegi Pavletić:

Galerija
Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
U očekivanju pacijenata (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Zajedničke snage Doma zdravlja, PGŽ, Sveučilišta, Studentskog centra na primopredaji prostora buduće ambulante (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.