Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka veliko gradilište: radit će se na 150 lokacija

09.06.2015.

15:46

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel odobrio je opsežne radove na riječkim prometnicama ovoga ljeta. Kopat će se u središtu Rijeke, na Rivi, ali i na zapadnom dijelu grada nastavljaju se radovi na komunalnoj infrastrukturi.

Kako ljeti nije dopuštno izvođenje radova na prometnicama bez posebne suglasnosti, riječi gradonačelnik Vojko Obersnel danas je donio takvu suglasnost. Ustvrdio je da je nastavak investicijskog ciklusa nužan i da je riječ o hitnim rekonstrukcijama. Radovi će se odvijati na 150 lokacija, najviše u zapadnom dijelu grada.

Proljetos započeti radovi Vodovoda i kanalizacije nastavljaju se u 30 ulica zapadnog dijela Rijeke. Slijede radovi Energa na toplovodima i plinovodima, rekonstrukcijia javne rasvjete na 12 lokacija, na 27 lokacija radovi za trafostanice. Nastavljaju se radovi na spoju trafostanica Pehlin - Turnić, redovito održavanje cesta Rijeka prometa diljem grada te nogostup uz Grobničku cestu na Orehovici.

U središtu Rijeke 15. lipnja počinju radovi na cesti D8 od Žabice do Transadrije. U Ulici Riva rekonstruirat će se velik dio infrastrukture - ti će opsežni radovi trajati cijelo ljeto. Nakon toga, do kraja godine, uređivat će se potez od Transadrije do Mrtovga kanala, odnosno Ulica Ivana Zajca.

"Kad sve to bude gotovo imat ćemo kvalitetniju komunalnu infrastrukturu u smislu odvodnje, opskrbe vodom, plinom i toplinskom energijom te novouređene prometnice. Ne preostaje nam drugo nego malo strpljenja i razumijevanja", poručuje riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.