Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka "zagrlila" svoj novi event - Picnic, festival craft piva i roštilja

13.05.2018.

10:25

Autor: Radio Rijeka

Foto: Picnic press

Foto: Picnic press

Foto: - / -

Riječki vikend, među brojnim ostalim događanjima, svakako je obilježio Picnic, festival craft piva i roštilja. Svoje je prvo izdanje doživio u parku Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, u organziaciji tvrtke "Beercoin" iz Rijeke te produkciji riječkog "Boom Bar-a".

Već je prvi dan festivala pokazao koliko su Riječani željni događanja na otvorenom, kao i ponešto drugačijih eventa, a odaziv posjetitelja je iznenadio i same pivare. Podsjetimo, predstavilo se 12 pivovara koje su nudile svoja craft piva, od kojih su neka i premijerno predstavljena u Rijeci, a gastro ponudu ponudili su Bar Bar, Nino's i McCain. Veliki redovi ispred svih štandova i dupke ispunjen prostor parka pokazali su da je Rijeka odmah "zagrlila" svoj novi event. Da pozitivna atmosfera bude i glazbeno ispunjena pobrinuli su se DJ Alen Tibljaš i Two Stupid Dogs

Organizator je za drugi dan pripremio i pojačanu gastro ponudu, a subotnja je večer obilježena velikom posjetom i odličnom zabavom. Kao i prvog dana festivala, Picnic je okupio brojnu publiku različitih generacija i svatko je uživao na svoj način, djeca u igri uz sladoled, odrasli uz bogatu ponudu festivala, a svi zajedno u zabavnom programu kojeg su svojim nastupima obilježili Coffee Shop Acoustic te glazbene zvijezde festivala - grupa Vatra. Inspiriran publikom, prostorom i prigodom, Ivan Dečak je vodio svoj band i publiku kroz presjek bogate karijere te se nastup Vatre izvrsno uklopio u Picnic kao "točka na i" cijelog eventa.

Specifičnost Picnic-a je svakako bila nevjerojatna pozitivna energija koja se sjajno uklopila u predivan prostor parka i koja je spojila generacije potvrdivši da je, citiramo jednu posjetiteljicu, "Rijeka doista poseban grad, u kojem roditelji i djeca idu zajedno na utakmice, zajedno posjećuju koncerte, sviraju "zračne gitare" i pjevaju zajedno...". A danas je takvih sredina doista malo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.