Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: Zalihe svih krvnih grupa su "tanke", a potrebe povećane

24.04.2021.

10:38

Autor: Tatjana Sandalj

Rijeka: Zalihe svih krvnih grupa su "tanke", a potrebe povećane

Rijeka: Zalihe svih krvnih grupa su "tanke", a potrebe povećane

Foto: - / -

Subotnjom akcijom darivanja krvi u prostorima upravne zgrade riječke Luke na adresi Riva 1 što traje do podneva, darivatelji krvi Gradskog društva crvenog križa Rijeka i lučki aktiv darivatelja, upozoravaju da su se zalihe svih krvnih grupa u riječkom KBC-u prilično smanjile.

Danas očekuju odziv stotinjak darivatelja, ali to će se brzo potrošiti jer su povećane potrebe za krvlju i krvnim pripravcima. 

I naravno, pozivaju sve darivatelje krvi da se akciji odazovu ili da krv darivaju idućih dana, prema mogućnostima, na Zavodu za transfuzijsku medicinu riječkog KBC-a. 

Na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu krv možete darivati ponedjeljkom, utorkom i petkom od 8 do 15 sati, a srijedom i četvrtkom od 8 do 19 sati.

Tko sve može darivati krv i sve što o tom postupku treba znati pročitajte OVDJE, a sve upute vezane uz trenutnu epidemiološku situaciju možete provjeriti OVDJE.

Stotinjak doza koje su dali lučki radnici dobar je početak, no i dalje nije dovoljno, a u Zavod za transfuzijsku medicinu darivatelje svih krvnih grupa poziva doktorica Željkica Hadrović Pavišić, poslušajte:

Željkica Hadrović Pavišić: Stanje zaliha je stvarno na minimumu, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.