Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: zatvaraju se gradska kazališta, kino i muzeji, knjižnice otvorene

12.03.2020.

16:19

Autor: Hina

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Na sastanku u Uredu gradonačelnika Rijeke odlučeno je da se odgađaju sva kulturna događanja u ustanovama Grada Rijeke do 14. travnja, izvijestio je gradonačelnik Vojko Obersnel. Od gradskih kulturnih ustanova radit će samo Gradska knjižnica Rijeka.

"Odluku smo donijeli s obzirom na razvoj pandemije i na to da je krizni stožer Primorsko-goranske županije zatražio obustave nastave u dječjim vrtićima, školama i fakultetima do 14. travnja", kazao je Obersnel.

To znači da neće biti kazališnih predstava, kinoprojekcija i drugih predviđenih događanja, a muzejske ustanove će također biti zatvorene u tom razdoblju, izvijestio je. Od gradskih kulturnih ustanova radit će samo Gradska knjižnica Rijeka.

Sve programe vezane uz projekt Europske prijestolnice kulture i druge redovne programe ustanova ne odgađamo definitivno, nego za neko bolje vrijeme, jer se nadamo da će se situacija stabilizirati, kazao je. Uz to, naveo je, odgađaju se i sva sportska događanja, odnosno, mogu se održati, ali bez gledatelja. Odluke o održavanju treninga, u koje su uključeni djeca i mladi prepuštamo klubovima i roditeljima, dodao je gradonačelnik.

Na pitanje koliko će to poremetiti program EPK, Obersnel je rekao da se on, ako se situacija stabilizira do lipnja, neće bitnije poremetiti. "Ako ovo potraje dulje od lipnja ili srpnja, morat ćemo od dijela programa odustati definitivno. Razmišljamo o tome da se dio programa odradi u prvoj polovici 2021. godine, bude li potrebno", zaključio je gradonačelnik.

Iako je već otkazana većina današnjih programa, odluka stupa na snagu od sutra. Poslušajte što je rekao gradonačelnik i pročitajte njegovo priopćenje:

Obersnel i kulturna korona, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.