Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijekom ove nedjelje teče deset tisuća maškara

02.03.2019.

12:49

Autor: Iva Črnjar Ivančan, Saša Vuksan

Foto: Pixsell (arhiv)

Foto: Pixsell (arhiv)

Foto: - / -

36. Međunarodna karnevalska povorka, velika završnica svih karnevalskih događanja, počinje ove nedjelje točno u podne. Korzom i ostalim ulicama u središtu Rijeke proći će 106 maškaranih grupa s više od 10 tisuća maškara iz cijele Hrvatske i svijeta.

U "maškaranoj okupaciji" Rijeke sudjelovat će, procjenjuju organizatori, i više od sto tisuća gledatelja. Odlična je vijest da će nebo nad gradom biti uglavnom vedro, kiše neće biti, ove godine maškarana povorka proći će i bez bure, uz poprilično visoku temperaturu zraka.

Nakon povorke, meštar Toni vratit će ključeve Grada gradonačelniku, ali samo na posudbu do sljedeće godine i još jednog petog godišnjeg doba - Riječkog karnevala 2020. U riječkoj luci, ispred Adamićeva gata, bit će u 20 sati zapaljen Pust u režiji grupe "Pom - F - Ri", a zabava će se nastaviti na brojnim gradskim lokacijama do ranog jutra.

Svi oni koji ne budu mogli doći na Korzo moći će izravno prati Međunarodnu karnevalsku povorku na Kanalu Ri, službenim mrežnim stranicama Riječkog karnevala i na YouTubeu.

Tijekom nedjelje u Rijeci će vrijediti i posebna, već uobičajena, regulacija prometa. Središtem grada moći će se prometovati samo sjevernim koridorom. Tako će i autobusi "Autotroleja" od 9 do 23 sata usmjeru zapada kod Titova trga skrenuti prema sjevernom koridoru. Autobusi u smjeru istoka uobičajnom trasom prometuju do željezničkog kolodvora. Detaljne informacija možete vidjeti o regulaciji prometa možete pronaći na mrežnim stranicama Grada Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.