Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijekom vladaju studenti: sport, glazba i udruge na Korzu

29.05.2015.

15:37

Autor: Franka Zlatić, Ivan Brajković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Središte Rijeke u znaku je studenata. Traje šesti i najveći Student Day Festival dosad. Kulturna događanja počela su prije nekoliko dana, a uz sportska natjecanja i predstavljanje studentskih udruga, vrhunac festivala su dva koncerta u Ex portu na Delti.

Na Korzu se od 10 sati predstavljaju studentske udruge, igra se košarka tri na tri i mali nogomet. Velik broj riječkih studenata prijavio se na sportska natjecanja. Ovo im je, kažu, najdraži dan u godini. Najvažnije je druženje, bavljenje sportom i sudjelovanje, ali ipak, svima bi bilo drago i da pobijede.

Riječki studenti medicine okupljeni u udrugu CroMSIC organizirali su tribinu Volim grad koji donira u gradskoj vijećnici. Studenti i profesori Sveučilišta u Rijeci raspravljali su o različitim aspektima darivanja organa, želeći među građanima promicati tu hvalevrijednu aktivnost. Među govornicima je bio i doktor Željko Župan, voditelj najuspješnijeg koordinacijskog transplantacijskog tima u Hrvatskoj.

Sinoć je završilo oslikavanje Križanićeve ulice u Rijeci. Mladi umjetnici taj su dio grada, prolaz iznad hotela Continental u kojem su smješteni umjetnički ateljei, oživili brojnim muralima - na dosad išaranim zidovima. Na otvorenju su nastupili mladi riječki DJ-evi i grupa Jonathan.

Najveći interes očekuje se ipak za večerašnji besplatni koncert u Ex port drvu na Delti, gdje će se riječkim studentima predstaviti brojni izvođači među kojima i Sigma, Hladno pivo, Psihomodopop, Filip Motovunski te kultni riječki Pasi. Student Day Festival nastavlja se sutra, sličnim programom na Korzu i još jednim koncertom.

U subotu navečer nastupaju Silente, SARS, Pips, chips i vedoclips, LET3 i drugi. Ulaz na sva događanja Student Day Festivala, oba dana, je besplatan i pozvani su svi željni dobre zabave. O današnjim, ali i jučerašnjim i sutrašnjim događanjima na festivalu riječkih studenata - priloge su pripremili novinari Radio Sove Franka Zlatić i Ivan Brajković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.