Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijekom zavladale maškare - 10 tisuća sudionika u 110 grupa

26.02.2017.

12:02

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Točno u podne Rijekom je potekla - rijeka maškara. Vrhunac 34. Riječkoga karnevala velika je međunarodna povorka, u kojoj sudjeluje 10.400 maškara u 110 karnevalskih grupa sa 74 alegorijskih kola iz Rijeke, šire regije, ali i inozemstva.

Uz domaćine, Rijekom će u povorci proći i šest grupa iz Italije, Slovenije, Crne Gore i Srbije. U dvjema grupama su učenici i studenti domaćini brojnim prijateljima iz svih krajeva svijeta. S gostima iz Slovenije, Italije, Austrije, Japana... očekuje se da povorku u središtu Rijeke gledati oko 100 tisuća ljudi.

Prijenos karnevalske povorke moći će se pratiti na internetskim stranicama www.rijecki-karneval.hr ili posebnom YouTube kanalu, u televizijskom prijenosu na Kanalu RI, a bit ćemo s karnevalistima uživo i u programu Radio Rijeke.

Karnevalska povorka kretat će se od Rive Boduli, Ulicom Ivana Zajca, Ribarskom ulicom, preko Jelačićevog trga, Scarpinom ulicom, preko Korza do Trga Republike Hrvatske na kojem će skretati u Adamićevu ulicu, a onda do Jadranskog trga te preko Zadarske ulice do Rive.

Po završetku povorke, koji se očekuje oko 20 sati, meštar Riječkog karnevala Toni, na glavnoj će pozornici vratiti ključeve Rijeke gradonačelniku Vojku Obersnelu, a potom će u akvatoriju riječke luke karnevalska grupa Pom-f-ri spaliti pusta Studentka Oporezića.

Poslušajte kako protječe 34. Riječki karneval te što kažu gosti iz Vrnjačke Banje, Tajlanda, ali i Opatije - koji su prvi put došli na veliku povorku u Rijeku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.