Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeku posjetila delegacija Kineske gospodarske komore za privatni sektor

24.04.2019.

16:44

Autor: Radio Rijeka

Delegacija Kineske gospodarske komore za privatni sektor (Foto: HGK-ŽK Rijeka)

Delegacija Kineske gospodarske komore za privatni sektor (Foto: HGK-ŽK Rijeka)

Foto: - / -

Delegacija Kineske gospodarske komore za privatni sektor posjetila je u srijedu HGK – Županijsku komoru Rijeka. Delegaciju su činili potpredsjednik Kineske gospodarske komore za privatni sektor, čelni ljudi tvrtke "Mingshuo Electronic Technology Co" iz Pekinga i vlasnik tvrtke "Concept grupa".

Predsjednik HGK - Županijske komore Rijeka Vidoje Vujić predstavio je gospodarski potencijal Primorsko–goranske županije te istaknuo dugogodišnju suradnju Primorsko-goranske županije i komore s institucijama i poduzetnicima u Kini. Naglasio je kako je suradnja dobra te da Hrvatska gospodarska komora ima i predstavništvo u Kini, no ima velikog prostora za napredak i jačanje suradnje.

Potpredsjednik Kineske gospodarske komore za privatni sektor Sun Yanjun naglasio je da je komora podržana od strane kineske vlade, Državnog vijeća i Ministarstva civilnih poslova te da okuplja pet milijuna poduzetnika i raduje se budućoj suradnji između hrvatskih i kineskih poduzetnika.

Feng Weidong, predsjednik Huzhou Mingshuo Optoelectronic Technology Co. Ltd., predstavio je holding, nacionalno poduzeće napredne tehnologije, koje je specijalizirano u području LED rasvjete velike snage. Konkurentska prednost leži u GRAFENU - novoj inteligentnoj proizvodnji rasvjete i IoT-u, a osim široke primjene idealna je za javnu rasvjetu. Weidong je dodao da im je od velikog interesa ulaganje u zamjenu postojeće infrastrukture grada kako bi ju zamijenili novom tehnologijom koja ostvaruje 80 posto uštede energije.

Predsjednik Županijske komore Rijeka pozdravio je inicijativu i naglasio da je u skladu s ciljevima održivosti. Dodao da je suradnja upravo u području investicija i kapitalnih projekata ključna te da je upravo ovo razdoblje pogodno za investicije i razvoj suradnje na kapitalnim projektima.

Uz riječku luku, ovaj kraj nada se ulaganju u brodogradnju, a dolazak kineskih predstavnika u Uljanik i 3. maj u svibnju dat će odgovore na mnoga pitanja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.