Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeku u veljači posjetilo 20 posto više turista nego lani

02.03.2016.

14:26

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Rijeka je i u veljači zabilježio dobre turističke rezultate: grad je posjetilo 20 posto više turista nego u istom razdoblju prošle godine, rekao je na mjesečnoj konferenciji za novinare gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Dodao je i to da je prvih šest mjeseci poslovanja tvrtke "Poslovni sustavi" pokazalo značajne uštede za "Rijeka promet" i "Autotrolej" te da će do sredine godine u "Poslovne sustave" ući i "Energo", "Čistoća" i "Kozala".

Od gradskih komunalnih društava, samo "Vodovod i kanalizacija" neće ući u "Poslovne sustave", radi očekivanih nastojanja da se objedini više tvrtki određenoga vodoopskrbnog područja.

Gradonačelnik je najavio da je na sastanak pozvao ministra zdravlja Darija Nakića radi nastavka gradnje nove klinike za ginekologiju i pedijatriju. "Ne postoji razlog da ta gradnja ne započne što prije", rekao je Obersnel.

Gradonačelnik je najavio da će tijekom ožujka biti potpisano nekoliko važnih ugovora za sufinanciranje – i to Centra za rehabilitaciju, Lopače i Dječjeg doma "Tić". Sredinom mjeseca, 18. ožujka, u obilazak Rijeke dolazi povjerenstvo koje će o odlučiti o tome koji će hrvatski grad 2020. biti Europska prijestolnica kulture, a konačnu odluku doznat ćemo 24. ožujka. 

Na novinarsko pitanje o mukama građana s autobusnim karticama, riječki gradonačelnik je odgovorio poslovicom da je "put u pakao popločan dobrim namjerama" - ali da je rješenje na vidiku. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.