Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riješeno pet razbojstava, četvero uhićenih

08.05.2020.

13:45

Autor: Albert Petrović

Oružje i dio novca zaplijenjenih tijekom istrage (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Oružje i dio novca zaplijenjenih tijekom istrage (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj završeno je složeno istraživanje kriminalističke policije u kojem su sudjelovale i kolege iz Policijske uprave zagrebačke. Doznajemo da je akcija trajala od kolovoza prošle godine do kraja ožujka, a riječ je o razbojništvima u novčarske institucije.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena su razbojništva u poštanske urede na Gornjoj Vežici i Srdočima te novčarske ustanove na Srdočima i u centru Rijeke, a ukupna materijalna šteta bila je oko milijun i 250 tisuća kuna. 

Četvorica hrvatskih državljana s područja Policijske postaje Crikvenica su uhićena, nakon što je policija obavila 13 pretraga domova, osobnih automobila i skutera na području Rijeke, Zagreba i Crikvenice.

U tim je pretragama pronađen ukradeni novac, vatreno oružje te ostali predmeti koji su korišteni prilikom počinjenja pet kaznenih djela. Poslušajte izjavu Blaženke Ćaćić, voditeljice Službe općeg kriminaliteta PU PG:

Blaženka Ćaćić o ukupnoj šteti, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.