Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rikon: Thomas Olde Heuvelt posjetioce uči pisati horore

15.10.2016.

13:28

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć je na Filozofskom fakultetu u Rijeci počela 19. konvencija fantastike "Rikon" u organizaciji udruge Treći zmaj, a nastavlja se danas i sutra. Ovogodišnja književna zvijezda "Rikona" je tridesttrogodišnji nizozemski pisac horora i fantasya Thomas Olde Heuvelt.

Ljubitelji fantastike još će danas i sutra uživati u svijetu mašte, gdje se spajaju znanost i umjetnost, edukacija i zabava, kulturna baština i popularna kultura. Sinoć je svoj hit horor-roman Hex predstavio mladi višestruko nagrađivani nizozemski pisac horora i fantasyja Thomas Olde Heuvelt, počasni gost ovogodišnjega Rikona, godišnje konvencije fantastike koja se u Rijeci održava od 1997. godine.

Današnji program počinje u 15 sati na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Uz brojna druga događanja, gost iz Nizozemske održat će radionicu pisanja horora. Poslušajte kako Thomas Olde Heuvelt govori o svojem prvom boravku u Hrvatskoj i Rijeci te predsjednicu Trećeg zmaja Nela Dunato o ovogodišnjem Rikonu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.