Hrvatski radio

Radio Rijeka

River City eSports: Riječki entuzijasti obogaćuju domaću "gaming" scenu

01.04.2016.

17:17

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ponuda i potražnja na mnogim su hrvatskim tržištima u nesrazmjeru. Želja za nekim kvalitetnim sadržajem ili poslovnom prilikom često zbog nedostatka ponude ostaje neostvarena. Činjenicu da Rijeci nedostaje “gaming” evenata i natjecanja odlučila je promijeniti skupina mladih riječkih entuzijasta.

Ljubitelji kompjutorskih igara odlučili su tako krenuti - u avanturu. Krajem prošle godine, nakon što je bila dio Startup inkubatora Rijeka, osnovana je organizacija  RiverCity eSports.

Cilj je kroz raznovrsne evente i natjecanja doprinijeti razvoju “gaminga” i promociji elektroničkog sporta, jer se danas računalne igre u svijetu i tretiraju kao – sport.

To su sve igre koje se igraju na natjecateljskoj razini gdje se dobivaju nagrade. Bitne su vještine, način razmišljanja te općenito inteligencija. Želimo na neki način promijeniti i percepciju ljudi prema video igrama, govori Armin Bećirević iz RiverCity eSportsa.

Ambiciozni mladići krenuli su s organizacijom brojnih evenata i liga u kojima se sudionici natječu u turnirskom formatu.  Njihov rad već je podržalo niz lokalnih poduzeća iz IT industrije te Grad Rijeka. Trenutno ih možete naći u klubu Bačva u samom centru grada, gdje svake subote organiziraju druženja i natjecanja za fanove video igara.

Što se najčešće igra, kakav je interes Riječana za računalnim igrama, kako se možete priključiti te još mnogo zanimljivosti saznajte u razgovoru s Enricom Buićem i Arminom Bećirevićem iz River City eSportsa: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.