Hrvatski radio

Radio Rijeka

RKM "Kamov" upisuje novu generaciju u dramski i plesno-baletni studio

17.09.2019.

09:05

Autor: Gloria Fabijanić Jelović / HRT Radio Rijeka

Foto: RKM "Kamov"

Foto: RKM "Kamov"

Foto: - / -

Riječko kazalište mladih "Kamov", učilište HNK Ivana pl. Zajca, upisuje treću generaciju polaznika. Ove sezone organizirana su dva studija: dramski studio za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te baletno-plesni studio za djecu i mlade od 14 do 25 godina.

Audicija za dramski studio održat će se 24. rujna u 17 sati za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole u prostoru Delte 5, dok će se audicija za srednjoškolski uzrast održati u 19 sati. Audicija za baletno-plesni studio održat će se 25. rujna u 18 sati u baletnoj dvorani HNK Ivana pl. Zajca, (Strossmayerova 1).

Dramski studio u protekle je dvije sezone ostvario nekoliko produkcija poput predstave "Snježna bajka 2″, uspješnice koju je u samo nekoliko blagdanskih dana pogledalo više od 5 tisuća djece. Pretprošlu sezonu, mali su glumci i glumice završili predstavom "Čarobnjak iz Oza", dok su se za kraj prošle sezone predstavili predstavom "Ba(j)ke nisu krive".

Za polaznike će i ove sezone biti organizirani odlasci na predstave, kao i studijsko putovanje u Zagreb, a bit će uključeni i kao glumci/statisti/pjevači u produkcijama HNK Ivana pl. Zajca. Planirane su suradnje s brojnim organizacijama i ustanovama koje djeluju u području odgoja i obrazovanja, ali i projekti kojima će se kazalište za djecu i s djecom povezivati s drugim medijima i umjetnostima; od radio-drame do rada na filmu.

Na taj način Riječko kazalište mladih Kamov ove sezone neće biti samo dramski studio već i generator manjih, dodatnih kazališnih projekata za djecu i mlade, koji pomažu odgajati novu, aktivnu publiku, onu koja će promišljati i voljeti kazalište. Voditelji radionice su Nikolina Hrga i Igor Vlajnić.

Baletno-plesni studio upoznati će polaznike s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika, te razvijati kreativnost kroz improvizacijske tehnike. U dodatnim oblicima nastave uključit će ih u vlastitu scensku izvedbu putem kontinuiranih produkcija. Voditelji baletnog studija bit će iskusni pedagozi: Irina Köteles i Andrei Köteles za klasični balet, te Michele Pastorini i Hugo Rodrigues za suvremeni ples. Poslušajte razgovor koji je s voditeljicom radionice Nikolinom Hrgom vodila Gloria Fabijanić Jelović:

Upisi nove generacije u Učilište Kamov HNK, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Foto: RKM "Kamov"

Foto: RKM "Kamov"

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.