Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rođendan za pamćenje - Rijeko, hvala ti!

11.09.2015.

23:25

Autor: Boris Kanazir, Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I drugu večer zaredom svojim smo rođendanskim slavljem na Korzo privukli i rasplesali brojne Riječane. Drugi koncertni spektakl okupio je riječke rockere koji su obilježili zadnjih nekoliko desetljeća, života Rijeke, dobrim dijelom i našim eterom.

U 70 godina Radio Rijeke itekako su važnu ulogu odigrali brojni rock i punk bendovi po kojima je naš grad bio i ostao prepoznatljiv. Točno u 20 sati na pozornicu je stao mladi i uspješan bend Moskva i s tri pjesme zagrijao atmosferu na Korzu. Domaćini i voditelji Blanka Uzelac i Ivica Vrkić pozdravili su sve okupljene i pozvali sljedeći bend, NORD - nov, ali prepoznatljiv riječki zvuk.

Nekoliko poznatih pjesama, među kojima i "Sve što nas čini takvima", odsvirali su Mandrili, kojima se pridružio nekadašnji član Parafa - Valter Kocijančić. Nakon njih zasvirao je En Face, bend čije uspješnice iz staroga i novog vremena svakodnevno slušamo u programu Radio Rijeke. Prvi gost iznenađenja bio je Damir Urban. S En Faceom je odpjevao hit "S dlana Boga pala si", a potom i svoju pjesmu "Mjesta za mene".

Nedugo potom uslijedilo je još jedno iznenađenje. Dok je Blagdan Band, sastavljen od jakih riječkih rokerskih snaga, pjevao navijačku pjesmu "60. minuta", na pozornicu se popela prva momčad HNK-a Rijeke i njihov trener Matjaž Kek. Uz našega Korada Vujnovića, pun se Korzo užario, prisjećajući se povijesnog ulaska našega kluba u Europa ligu.

Sljedeći su nastupili još jedni slavljenici - legendarna grupa Grad, koja ove godine obilježava 30 godina postojanja. Uz stihove "Čujem neke ljude kako zovu me / budi uz nas i dobit ćeš sve / imam svoje snove koji vode me / i ne dam se" s našeg su balkona prema publici na Korzu poletjele stotine crvenih balona.

Za kraj su, u haljinama i cipelama s visokim petama, nekoliko svojih hitova odsvirali i otpjevali uvijek posebni Let 3 uz čestitku Radio Rijeci na (prvih) 70 godina. Tako je završilo dvodnevno veliko slavlje na Korzu, a obilježavanje obljetnice nastavlja se brojnim aktivnostima do kraja godine.

Pogledajte kako je ekipa portala Moja Rijeka zabilježila atmosferu na koncertu te razgledajte fotogaleriju:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.