Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rok za prodaju crikveničkoga Jadrana istječe u ponedjeljak

05.04.2018.

13:15

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka

Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka

Foto: - / -

Iskreno se nadam da će ugovor o kupnji dionica crikveničkog Jadrana biti potpisan do ponedjeljka, kad je i krajnji rok, jer postoji bojazan da bi interesi pojedinaca mogli biti važniji od radnika i poduzeća, rekao je u Rijeci predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić.

Dodao je kako je konačno došlo vrijeme da se Jadran d.d. proda, jer su sve druge opcije nepovoljne za poduzeće, ali i za radnike. "Dolazimo u situaciju na koju smo upozoravali da bi se mogla dogoditi, a ta je: ili rasprodaja hotel po hotel što neki iz Ministarstva turizma godinama i godinama zagovaraju jer očito imaju neke interese, ili će poduzeće opet završiti u stečaju. Ja bih molio Ministarstvo turizma da prestane s glupostima koje provodi u Jadranu d.d., a ministra Garija Cappellija prozivam i pozivam da se javno očituje oko tog hotelskog poduzeća, samim tim što je i predsjednik nadzornog odbora zaposlen u Ministarstvu turizma."

Podsjetimo, crikvenički Jadran je u većinskome državnom vlasništvu, a početkom studenoga prošle godine bio je javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 70,74 posto dionica Jadrana. Iako su bila čak 22 pisma namjere za kupnju dionica Jadrana d.d., pristigla je samo jedna obvezujuća ponuda koju su zajedno dala dva mirovinska fonda - PBZ Croatia osiguranje i Erste Plavi. Oni su za 70,74 posto dionica ponudili 199,8 milijuna kuna, što je gotovo šest milijuna više od početne cijene, a obvezali su se na dokapitalizaciju od 200 milijuna kuna.

Ugovor o prodaji dionica još nije potpisan, a krajnji rok je ponedjeljak, 9. travnja ove godine.

Poslušajte:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.