Hrvatski radio

Radio Rijeka

Romana Jerković: SDP će do kraja godine imati novo vodstvo

13.09.2016.

13:31

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glavni odbor SDP-a, koji mora donijeti odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora, sastat će se do kraja ovog mjeseca, kaže predsjednica Glavnog odbora stranke Romana Jerković. Nakon toga slijedi postupak kandidiranja sukladno statutu stranke.

Jerković kaže da vjeruje da će SDP imati novo vodstvo krajem godine kako bi se mogli usredotočiti na buduće lokalne izbore. Dodaje da se ona neće kandidirati za predsjednicu SDP-a, već za neko tijelo stranke o čemu joj sada nije prioritet razmišljati. Na pitanje je li spremna preuzeti odgovornost za vođenje stranke do odlaska Zorana Milanovića, odnosno do izbora, kaže da je te da je njena odgovornost kao predsjednice Glavnog odbora velika u ovom trenutku i da će se potruditi da cijeli proces prođe u civiliziranom i demokratskom ozračju.

Ističe da ovo nisu prvi izbori za SDP i da ne treba od ove situacije raditi izvanrednu jer nije ratno stanje, u demokraciji se izbori dobivaju i gube, a ljudi preuzimaju odgovornost za to. SDP je velika stranka i u idućem razdoblju, tijekom kojeg moraju izabrati novog predsjednika, predsjedništvo i glavni odbor, to će učiniti na najbolji mogući način - zaključuje Jerković. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.