Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ronilački turizam Kvarnera: podupirati ronilačke centre i objediniti ponudu

04.06.2019.

11:55

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Strukovna skupina podvodnih aktivnosti u gospodarstvu danas je u sjedištu HGK Županijske komora Rijeka održala sjednicu na kojoj se govorilo o izradi novog pravilnika o ronjenju pri Ministarstvu pomorstva, kao i o izradi jedinstvene baze podataka Hrvatske turističke zajednice za ronilački turizam.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov predstavila je daljni razvoj projekta TZ Kvarnera pod nazivom "Kvarner diving". Kako je u svom izlaganju naglasila direktorica TZ Kvarnera, potrebno je objediniti usluge vezane uz ponudu ronjenja za turiste. Treba stimulirati ronilačke centre da uz ronjenje ponude i smještaj, kako gosti ne bi morali raditi nekoliko rezervacija, a došli su na ronilački turizam.

Na sjednici je promotren nacrt Pravilnika o postupku i načinu izdavanja dopuštenja za obavljanje podvodnih aktivnosti u unutarnjim i morskim vodama u području gdje se nalaze kulturna dobra. Članovi strukovne skupine podvodnih aktivnosti očekuju od naredne turističke sezone dobre rezultate. Poslušajte:

Irena Peršić Živadinov o ronilačkom turizmu, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.