Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rossanda: "Dug Uljanika 3. maju bit će vraćen do kraja godine!"

07.05.2018.

16:56

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Želja uprave Uljanik grupe da se sa strateškim partnerom potpiše ugovor o ulaganju u Brodogradilište 3. maj, mogla bi se ostvariti već ove godine jer krajem idućega tjedna kreću preliminarni razgovori. Rekao je to, među ostalim, predsjednik Uljanik grupe Gianni Rossanda.

On se danas sastao s predstavnicima sindikata u 3. maju. Izjavio je i da će do kraja ove godine dug Uljanika riječkom brodogradilištu, u iznosu od 530 milijuna kuna, biti vraćen.

"Nikada nam nije bila namjera zatvoriti škver, ni onaj u Puli ni ovaj u Rijeci. Posla će biti, a vodit ćemo računa da ostane na poslu što više radnika", rekao je Gianni Rossanda i dodao kako je garancija da otpuštanja radnika neće biti - teška riječ.

Sindikati su današnjim pregovorima s upravom zadovoljni. "Ovo je prvi u nizu sastanaka na kojem smo konačno doznali da postoji potencijalni kupac dionica 3. maja, ali i da postoji interes i drugih", rekao je glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u 3. maju Josip Šoljić. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.