Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rotary Club Rijeka prikupio 90 tisuća kuna za Dječju bolnicu Kantrida

10.06.2015.

15:56

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sredstva su uručena Dječjoj bolnici, a prikupljena su od donacija i humanitarnog koncerta što je održan prošle godine u HNK Ivana pl. Zajca, na kojem su nastupili Tedi Spalato, Joso Butorac i klapa Sol.

Riječ je o već tradicionalnoj humanitarnoj akciji "Budi tu". "Glavna ideja je prikupiti sredstva za potrebe Dječje bolnice Kantrida i to prije svega da bolnica stvori uvjete za boravak roditelja bolesne djece. Bolnici Kantrida gravitira oko 100 tisuća djece. Po prvi put stvaramo uvjete da bi roditelji mogli boraviti uz svoju djecu", istaknuo je predsjednik Odbora za odnose s javnošću Rotary kluba Rijeka Nikola Karamarko.

Ovo je već treća akcija, a prikupljena sredstva utrošena su na obnovu i klimatizaciju Odjela intenzivnog liječenja te na stvaranje uvjeta da roditelji budu uz svoju djecu za vrijeme hospitalizacije, istaknuo je ravnatelj Dječje bolnice Kantrida Goran Palčevski. "Ti su trenuci izuzetno traumatični i za djecu i za roditelja i treba im to čim više olakšati. Ideja naše akcije prihvaćena je i na nacionalnoj razini, HRT je u suradnji s Društvom Naša djeca organizirao humanitarnu akciju u kojoj su od prikupljenih sredstava kupljeni ležajevi za roditelje", dodaje Plačevski. Četvrta humanitarna akcija "Budi tu" održat će se u prosincu ove godine. Javlja Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.