Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rotary District uručio vrijednu donaciju Domu zdravlja PGŽ

04.06.2020.

14:33

Autor: Ivan Ribarić

Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Foto: - / -

Domu zdravlja Primorsko-goranske županije hrvatski Rotary District uručio je vrijednu donaciju. Radi se o termovizijskim kamerama za brzu detekciju povišene tjelesne temperature pacijenata i posjetitelja. Kamere su postavljene na ulazu u zgradu Doma zdravlja PGŽ u Krešimirovoj ulici.

Ovu vrijednu donaciju sufinancirali su riječki, opatijski, lošinjski rotarijanski klubovi te Rotary E-klub koji ima aktivne članove iz naše regije. Termovizijske kamere su nabavljene nakon konzultiranja medicinske zajednice koja ih je istaknula kao vrijednu opremu koja može pomoći u sprječavanju širenja koronavirusa.

Donirane termovizijske kamere obavljaju beskontaktno daljinsko mjerenje tjelesne temperature te video nadzor putem termalne kamere i vizualne kamere, ali i omogućuju naprednu video analitiku s mogućnostima prepoznavanja osoba i analize podataka i zapisa u svrhu epidemiološke obrade. Upravo sve navedene funkcionalnosti kamera značajno olakšavaju rad našim djelatnicima i pružaju sigurnost za sve korisnike usluga Doma zdravlja, ističu iz županije.

Još jednom zahvaljujem Rotary District-u koji nam je i u travnju ove godine pružio podršku donirajući tisuću vizira zdravstvenom sustavu, izjavio je ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Vladimir Mozetič. Jučerašnjem sastanku povodom primopredaje kamera uz predstavnike Doma zdravlja PGŽ i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ prisustvovali su i Guverner districta 1913 Daniel Jozić s predstavnicima RC Rijeka i Opatija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.