Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rotary klub Opatija donirao edukacijski defibrilator Crvenom križu

25.01.2019.

14:09

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Rotary klub Opatija danas je Gradskom društvu Crvenog križa Opatija predao edukacijski automatski vanjski defibrilator, koji će služiti za edukaciju građana. Ova donacija, za koju je Rotary klub Opatija izdvojio 6 tisuća kuna, pomoći će građanima Opatije da nauče kako koristiti defibrilator.

Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji Gradsko društvo Crvenog križa Opatije će lakše provoditi besplatne cikluse edukacija građana iz prve pomoći: oživljavanje i primjena AVD aparata u prostorima Crvenog križa Opatija, po mjesnim odborima na području Liburnije kao i edukacije za firme prema zakonu o zaštiti na radu, za što Gradski odbor Crvenog Križa Opatija ima potrebnu licencu.

Nazočnima je prezentirano kako defibrilator radi, nakon čega je kratki tečaj prošao i predsjednik RC Opatija Fernando Kirigin. Na primopredaji su bili i predstavnici grada Opatije i općine Lovran. Kako je rečeno na primopredaji, u skoroj budućnosti će svaka veća plaža imati automatski vanjski defibrilator, kao i svi liburnijski hoteli. Poslušajte:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.