Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rotary klub Rijeka prikupio 118 tisuća kuna za bolnicu na Kantridi

27.02.2018.

19:11

Autor: Iva Pavletić Crnić

Sandro Viškanić, Goran Palčevski, Sandro Dessardo, Mirko Grošić (Foto: Rotary klub Rijeka)

Sandro Viškanić, Goran Palčevski, Sandro Dessardo, Mirko Grošić (Foto: Rotary klub Rijeka)

Foto: - / -

U biblioteci Klinike za pedijatriju KBC Rijeka na Kantridi održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati humanitarne akcije i koncerta "Budi tu 2017", čiji je organizator Rotary Club Rijeka.

Predsjednik Rotary kluba Rijeka Goran Palčevski uručio je predstojniku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka Sandru Dessardo simboličan ček s donacijom u iznosu od 118 tisuća kuna, koliko je prikupljeno tijekom humanitarne akcije i koncerta, održanog u prosincu prošle godine u riječkom HNK Ivana pl. Zajca.

Akcija koja promiče osnovne rotarijanske vrijednosti – prijateljstvo i dobročinstvo, ostvarila je zadani cilj. Prikupljenim sredstvima obnovit će se dio Odjela gastroenterologije, nefrologije i endokrinologije. Zahvaljujući ovoj akciji, do sada je uređeno i opremljeno nekoliko odjela bolnice na Kantridi.

Prošlogodišnjom akcijom prikupljen je do sada najveći iznos, za što su uz prijatelje kluba, članove kluba, donatore i sponzore, uvelike zaslužni i članovi grupe Parni Valjak koji su se odrekli honorara.

Organizatori zahvaljuju građanima koji su kupili ulaznice za koncert kao i svim tvrtkama i institucijama koje su svojim donacijama poduprle organizaciju akcije. Posebna zahvala pripada i medijskim pokroviteljima za doprinos u promociji i najavi akcije i koncerta kao i HNK Ivana pl. Zajca na svesrdnoj pomoći u organizaciji.

Foto: Rotary klub Rijeka

Foto: Rotary klub Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.