Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:45 / 23.08.2021.

Autor: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Rotor na Plumbumu gotov do kraja studenog

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Raskrižje na Plumbumu na Pećinama, na državnoj cesti D8, označeno je kao opasno mjesto na mreži državnih cesta pa tamo traju radovi na izgradnji rotora. Trenutno se radi na prelaganju instalacija, što je možda i najzahtjevniji dio, a svi ostali radovi nakon tih bit će puno vidljiviji.

Gužvi ima, potrebno je strpljenje, a u vršnim dijelovima dana prelazimo na ručno upravljanje prometa. Molimo za strpljenje", rekao nam je Goran Rački, inženjer iz "Hrvatskih cesta". Radove vrijedne nešto manje od 2 i pol milijuna kuna, bez PDV-a, izvodi tvrtka "Strabag", a trebali bi biti gotovi krajem studenoga.

"Kroz same metodologije koje su provedene za izbor tipa raskrižja, pokazalo se da je i na ovoj lokaciji kružno raskrižje najbolje rješenje", rekao je Rački i pojasnio kako će završetak radova svim sudionicima u prometu donijeti dodatnu sigurnost.

"Prventveno će na sigurnosti dobiti pješaci jer su dosadašnji pješački prijelazi prelazili preko tri prometne trake. Autobusima će, također, biti olakšano uključivanje u promet prilikom povratka u centar grada", pojasnio je Rački. Poslušajte izjavu:

Goran Rački: Povećat će se sigurnost svih sudionika prometa, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.