Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rubeša: "Ako to ne voliš, onda se va proizvodnju ni ne rivaj"

03.04.2016.

13:22

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Fortica na Kastvu danas je mjesto na kojem će se okupiti najbolji vinari Kastavštine. Jedanaesti ocjenjivački susret završt će proglašenjem pobjednika u najjačoj konkurenciji do sada, u 15 sati. Najbolji ovogodišnji vinar u programu Radio Rijeke otkrio je tajnu uspjeha:

Pod pokroviteljstvom Grada Kastva, u organizaciji Udruge prijatela ruž, grozja i vina "Belica" i Turističke zajednice Grada Kastva, na Forticu su pozvani sudionici 11. ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine.

Nikad jača konkurencija: čak 80 uzoraka od ukupno 44 člana "Belice". Pobjednik natjecanja je šampion belica OPG Deana Rubeše, koja je osvojila i prijelazni pehar za najbolju belicu i Zlatnu plaketu za najbolje ocjenjeno vino. 

Svaki kastavski vinograd je unikat. Rubeša je prvi krenuo u kontroliranu sadnju, pa nije čudno da bilježi dobre rezultate. Idućih godina očekuje stasanje mladih trsova, pa će i količine biti veće. Na Forticu u Kastav vas poziva šampion i otkriva tajnu uspjeha:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.