Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rušenje Motela Ičići - slijede novi kapaciteti višeg standarda

03.05.2016.

13:58

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz grupacije Liburnia Riviera Hotela su najavili, a sad je i počelo rušenje Motela Ičići na jednoj od najljepših lokacija uz opatijski lungomare. Na njegovu mjestu, prema planovima, bit će novi objekt s kapacitetima višeg standarda namijenjen turizmu.

Motel Ičići, smješten uz glavnu prometnicu koja iz pravca Opatije vodi prema naselju Ičići, gledano s morske strane, nalazi se na jednoj od najljepših lokacija uz opatijski lungomare, tik uz marinu Opatija.

Prije rušenja iz glavne zgrade motela uklonjen je inventar, namještaj i svi slični elementi da bi se moglo početi rušiti - najprije manje zgrade koje spadaju u dio kompleksa, a potom i glavna zgrada.

Nakon rušenja na tom se mjestu planira rekonstruirati zgrada kao obiteljski resort s 280 smještajnih jedinica, glavnom zgradom i dvije depandanse, kompleksom vanjskih bazena i podzemnom garažom. Iz Grada Opatije poručuju da je prihvaćena vizija razvoja objekata LRH te da je Urbanistički plan uređenja Opatije usklađen s tom vizijom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.